top of page

Védőpor adagoló | Szűrőtüzek megelőzésére

OilShield - védi a szűrőbetétet az eltömődés ellen és csökkenti az olaj okozta tűzveszélyt

Fontos tudni

Az OilShield egy védőpor adagoló, amely védi a szűrőbetéteket az eltömődés ellen, és csökkenti az olajtűz kockázatát.

Dokumentumok

Leírás

A fémfeldolgozó iparban a vágó- vagy konzerváló olajjal bevont alkatrészeken végzett hegesztés sem kivétel. Az OilShield1, a Plymovent védőpor adagolóját kifejezetten az ilyen olajos hegesztési alkalmazásokhoz fejlesztették ki.

Az OilShield egy adagolóegység, amely folyamatosan adagolja a mészkövet a légcsatornába. Az olajos hegesztési füst komoly tűzveszélyt jelent, és az eltömődött szűrőbetétek magas csereköltségekhez vezethetnek. Az OilShield minimalizálja a szűrőbetétek és a porelszívóban keletkező spontán tüzek kockázatát. További előnye, hogy a mészkő nagyon olcsó.Hogyan működik?
A mészkő legfontosabb tulajdonsága, hogy csökkenti az olaj éghetőségét. Ez a hatékony részecske elnyeli az olajos anyagokat. A mészkő és az olaj keveréke száraz anyaggá válik, ahol a szűrőbe jutva a szemetesbe hullik.Megbízhatóság
A magas üzembiztonság egyedülálló. Az OilShield két keverőberendezéssel rendelkezik, amelyek folyamatosan mozgásban tartják a mészkövet a tartályban és az adagolóban. A keverőket kifejezetten a mészkő tulajdonságaihoz fejlesztették ki és igazították. Ez a technológia biztosítja a mészkő egyenletes és folyamatos adagolását.

Az önálló egység potenciálmentes érintkezők segítségével integrálható (vagy konfigurálható kommunikációra) egy meglévő szűrővezérlő rendszerrel. Az OilShield mindkét problémakör legjobb megoldását kínálja. Nemcsak a tűzveszélyt csökkenti, hanem a szűrőrendszer karbantartási költségeit is jelentősen csökkenti.1) Szabadalmi oltalom alatt

2) A lobbanáspont az a legalacsonyabb hőmérséklet, amelyen egy folyadék annyi gőzt termel, hogy gyúlékony keveréket alkot.

Tulajdonságok

  • Csökkentia tűzveszélyt a szűrőben és a portartályban

  • Megbízható működés; a kettős keverőtechnológiának, az automatikus indításnak/leállításnak és az újratöltési riasztásnak köszönhetően.

  • Növeli a szűrőbetétek élettartamát

  • Csökkenti az üzemeltetési és karbantartási költségeket

  • Integrált peremelszívás; megakadályozza a porfelhők kialakulását

  • Könnyen telepíthető új és meglévő rendszerekbe

  • Önállóan vagy a meglévő vezérlőrendszerbe integrálva

Mihez ajánljuk

Minden hegesztési és vágási alkalmazás potenciális tűzveszélyt jelent. Az OilShield használata alacsony lobbanáspontú(2 )olajokat használó alkalmazásokhoz ajánlott.

bottom of page