top of page

WallPro

Öntisztító füstelszívó a professzionális hegesztő számára

Fontos tudni

A WallPro egy öntisztító hegesztési füstelszívó a professzionális hegesztők számára. Alkalmas acél és rozsdamentes acél hegesztési eljárásokból származó hegesztési füstök elszívására.

Dokumentumok

Leírás

The WallPro welding fume extractor with automatic filter cleaning system is designed with the professional welder in mind. It is suitable for a wide range of welding fume and other dust applications.

The WallPro can be used with one or two extraction arms and has a special PowerPlus model for very heavy fume conditions. It is built according to the latest insights in cleanable filter technology with a unique dust-free maintenance concept to provide safety for everybody; the welder, his direct environment as well as the maintenance engineer.Safe dust-free maintenance
The WallPro enables dust-free maintenance to minimize exposure during the most common service activities. Due to the shut-off valve between the filter and the dustbin, the dustbin can be emptied during operation. The filter can be replaced dust-free with the bag-in/bag-out system. But you don’t have to worry about this too often, as this unit has a long service interval.Available configurations
The WallPro is adaptable to your application by a choice of three extraction power levels: Standard, Power and PowerPlus. This last level has one extraction arm installed. The Standard and Power versions are available with one or two KUA extraction arms. The extraction arms have a length of 3 or 4 meters. These arms can be mounted directly to the filter, or external mounted for a wider reach. An optional dustbin extension set can be connected to ease the maintenance.

The respective power levels are suitable for welding fume extraction from medium intensity welding to heavy fume applications:

Standard for medium welding fume production.
Power for medium to heavy fume production.
PowerPlus for applications with very high fume production.


WallPro PowerPlus
The most powerful version is the WallPro PowerPlus; the combination of a single KUA extraction arm with the largest diameter and the most powerful fan. This unit has an extraction capacity of no less than 1800 m³/h compared to 1000 m³/h of the Standard level. This unit is especially suitable for applications with a very high fume or dust production, such as automatic welding, welding at high amperage and flux cored arc welding.Efficient long-life filter
A safe working environment is provided due to the high efficiency PTFE membrane filter cartridge. Membrane surface filtration captures the fumes at the surface of the filter media and avoids penetration. This is known to be very efficient and the best suitable method for self-cleaning systems. The pressure controlled cleaning with the RamAir™ pulse amplifier ensures an effective filter cleaning at low energy consumption.

In addition, the offline filter cleaning function is standard available for extra high efficiency cleaning. Offline cleaning is cleaning the cartridge by back-pulsing with compressed air while the fan is off. This cleaning method is normally used in central filter systems and known for its unmatched cleaning efficiency and now standardly available on the WallPro units.

Due to this unique combination of features that optimize the filter cleaning the WallPro has low operational costs and a long filter life.
A WallPro hegesztési füstelszívót automatikus szűrőtisztító rendszerrel a professzionális hegesztők igényei szerint tervezték. Alkalmas a hegesztési füst és egyéb porleválasztási alkalmazások széles skálájához.

A WallPro egy vagy két elszívó karral használható, és rendelkezik egy speciális PowerPlus modellel a nagyon nagy mennyiségű füst képződéséhez. A tisztítható szűrő technológia legújabb vívmányai szerint készült, egyedülálló porkizárásos karbantartási koncepcióval, hogy mindenki számára biztonságot nyújtson; a hegesztő, közvetlen környezete, valamint a karbantartó mérnök számára.Biztonságos pormentes karbantartás
A WallPro lehetővé pormentes karbantartást tesz lehetővé, hogy minimalizálja a szennyező anyagokkal szembeni kitettséget a leggyakoribb szerviztevékenységek során. A szűrő és a portartály közötti elzárószelepnek köszönhetően a portartály működés közben is üríthető. A szűrő pormentesen cserélhető a bag-in/bag-out rendszerrel. Azonban nem kell túl gyakran aggódnia emiatt, mivel ez a berendezés hosszú szervizintervallummal rendelkezik.Rendelhető konfigurációk
A WallPro-t három elszívási teljesítményszinre lehet adaptálni az Ön alkalmazásához a megfelelő elszívási teljesítményszint kiválasztásával: Standard, Power és PowerPlus. Ez utóbbi szint egy elszívó karral van felszerelve. A Standard és Power változatok egy vagy két KUA elszívókarral kaphatók. Az elszívókarok hossza 3 vagy 4 méter. Ezek a karok közvetlenül a szűrőházra szerelhetők, vagy külsőleg rögzíthetőek a nagyobb hatótávolság érdekében. A karbantartás megkönnyítéséhez opcionális portartály hosszabbító készlet csatlakoztatható.

A megfelelő teljesítményszintek alkalmasak a hegesztési füst elszívására a közepes intenzitású hegesztéstől a nagy mennyiségben képződő hegesztési füst elszívásáig:

Standard típus, a közepes intenzitású hegesztési füst képződés esetére.
Power típus, a közepes és a nagy mennyiségű hegesztési füst elszívásához.
PowerPlus típus, a rendkívül nagy mennyiségben keletkező hegesztési füstök esetén.


WallPro PowerPlus
A legnagyobb teljesítményű változat a WallPro PowerPlus; egyetlen, a legnagyobb átmérőjű KUA elszívókar és a legnagyobb teljesítményű ventilátor kombinációja. Ez a készülék elszívási kapacitása nem kevesebb, mint 1800 m³/h, szemben a Standard szint 1000 m³/h-jával. Ez az egység különösen alkalmas olyan alkalmazásokhoz, amelyeknél nagyon nagy a füst- vagy portermelés, például automatikus hegesztés, nagy áramerősségű hegesztés és töltőanyagos ívhegesztés.Hatékony, hosszú élettartamú szűrő
A nagy hatékonyságú PTFE-membrán szűrőbetétnek köszönhetően biztonságos munkakörnyezetet biztosít. A membrán felületi szűrés a füstöt a szűrőközeg felületén fogja fel, és megakadályozza a por penetrációját. Ez köztudottan nagyon hatékony és a legmegfelelőbb módszer az öntisztító rendszerekhez. A nyomásvezérelt tisztítás a RamAir™ impulzuserősítővel hatékony szűrőtisztítást biztosít alacsony energiafogyasztás mellett.

Ezenkívül az offline szűrőtisztítási funkció alapfelszereltségként elérhető az extra nagy hatékonyságú tisztításhoz. Az offline tisztítás a patron sűrített levegővel történő ellenáramú tisztítását jelenti, miközben a ventilátor ki van kapcsolva. Ezt a tisztítási módszert általában a központi szűrőrendszerekben használják, és páratlan tisztítási hatékonyságáról ismert, és mostantól a WallPro egységeken alapfelszereltségként elérhető.

A szűrőtisztítást optimalizáló funkciók ezen egyedülálló kombinációjának köszönhetően a WallPro alacsony üzemeltetési költségekkel és hosszú szűrő élettartammal rendelkezik.A W3 hegesztési füst osztály megfelelőság
Ez a szűrőegység használható acél hegesztési füst, valamint rozsdamentes acél hegesztési alkalmazásokhoz. A WallPro megfelel az ISO-EN 15012-1:2013 W3 hegesztési füstosztály szerinti W3 szabványnak. A legtöbb országban a W3-as osztály szükséges ahhoz, hogy a rozsdamentes acél alkalmazásokból származó szűrt füstöt vissza lehessen az épületbe juttatni.HEPA-utánszűrő egység rendelhető
A helyi előírásoknak/jogszabályoknak való megfelelés érdekében a WallPro kibővíthető egy további HEPA-szűrőmodullal (H14 szűrőosztály). Ez a szűrőmodul univerzális, falra szerelhető egység HEPA szűrőkazettával, és alkalmas a csatornába történő bekötésre.


In compliance with welding fume class W3
This filter unit is suitable for welding fume from steel, as well as stainless steel welding applications. The WallPro is in compliance with ISO-EN 15012-1:2013 welding fume class W3. In most countries, W3 is required to allow recirculation of filtered fumes from stainless steel applications.HEPA filter extension is available
To meet local regulations/legislation the WallPro can be extended with an additional HEPA filter module (filter classification H14). This filter module is a universal, wall mounted unit with HEPA filter cassette and suitable for duct installation.

Tulajdonságok

  • Egyedülálló pormentes karbantartási koncepció

  • Biztonságos munkakörnyezet a nagy hatékonyságú szűrőpatronnak köszönhetően

  • Megfelel az ISO-EN 15012-1:2013 W3 hegesztési füstosztály szerinti szabványnak

  • Alacsony üzemeltetési költség és hosszú szűrő élettartam

  • Öntisztító szűrő, kiegészítő offline szűrőtisztítási funkcióval

  • Válasszon 3 teljesítményszint közül, az Ön egyedi igényeinek megfelelően

Mihez ajánljuk

  • Acél és rozsdamentes acél hegesztési eljárások

  • Közepes, nagy  és nagyon intenzív füstképződés

  • PowerPlus: Nagy mennyiségű füstképződéssel járó, nagy igénybevételű eljárásokhoz, mint például az automatikus technológiával kombinált porbeles hegesztés.

bottom of page