top of page

ControlPro Connect: mi az, és mit tehet Önért?



A jó minőségű elszívó- és szellőztető rendszerek fontos részét képezik a biztonságos, egészséges és produktív üzemi környezetnek. Ez különösen igaz akkor, amikor olyan kihívást jelentő, fizikailag megterhelő, nagy pontosságú feladatok elvégzéséről van szó, mint a hegesztés és a csiszolás.


Sajnos a vállalatok és a munkavállalók néha még mindig szembesülnek a munkahelyi elszívási vagy szellőzési zavarokkal és problémákkal. Ezek az akadályok negatívan befolyásolhatják a vállalat hatékonyságát és termelékenységét. Ebben a cikkben gyorsan áttekintünk néhányat ezek közül a főbb problémák közül, de azt is megmutatjuk, hogy a Plymovent ControlPro Connect hogyan oldja meg ezeket.


Az elszívó és szellőző rendszerek gyakori problémái


Előfordul, hogy a gyári elszívórendszerek nem úgy működnek, ahogyan kellene. A problémát okozhatja helytelen beállítás vagy a szűrő cseréjének szükségessége. A probléma az, hogy sok vállalat egyszerűen nem rendelkezik a megfelelő áttekintéssel vagy a szükséges felügyeleti eszközökkel ahhoz, hogy gyorsan és könnyen azonosítani lehessen a probléma forrását.


Egy másik, rendszeresen előforduló probléma a megfelelő és időben elvégzett karbantartással kapcsolatos. Tegyük fel, hogy a berendezésének egy fontos része sürgős cserére szorult. Sajnos ezt túl későn állapították meg. Az eredmény az, hogy most több alkatrészt is ki kell cserélni. Költséges ügy, és olyasmi, amit egy korai figyelmeztetéssel meg lehetett volna előzni. A karbantartásért felelős vezetőnek most minden elszívórendszert meg kell vizsgálnia, hogy megállapítsa, szükséges-e karbantartást végezni. Ez időigényes és gyakran bonyolult feladat.


Az elszívórendszerek egyéb gyakori és rendszeresen visszatérő problémái a következők:



  • A gyárak elszívó berendezéseik előre nem látható meghibásodásai miatt szenvednek. Ennek következtében minden (hegesztési) tevékenység ideiglenesen leáll, ami a termelékenység csökkenéséhez vezet.

  • Az elszívórendszerek a szükségesnél nagyobb intenzitással dolgoznak. Ez fokozott elhasználódást és magasabb energiaköltségeket eredményezhet.

  • Az elszívórendszerek munkaidőn kívül vagy ünnepnapokon is üzemelnek. Ez felesleges költségeket és kopást okozhat.

  • A vállalatok gyakran nem állítanak össze megfelelő (megelőző) karbantartási tervet, mert nem állnak rendelkezésre a szükséges üzemi adatok.

  • Ha egy elszívórendszer meghibásodik, a vállalatok nem rendelkeznek a probléma házon belüli kijavításához szükséges ismeretekkel. A külső támogatásra való várakozás gyakran költséges dolog.


A fent említett problémák és helyzetek mindegyike közös nevezőn van: negatívan befolyásolják az üzemi folyamatok termelékenységét, hatékonyságát és tisztaságát.


ControlPro Connect


Szerencsére terveztünk egy olyan eszközt, amely segíthet megoldani az összes olyan problémát, amellyel az előző bekezdésben foglalkoztunk. A Plymovent ControlProConnect egy intelligens online platform, amely gondosan felügyeli és kezeli a Plymovent elszívórendszereket, például az MDB-t, az SCS-t és az EDS-t. Ehhez azonban a szűrőrendszereket ControlPro operációs rendszerrel kell felszerelni.



A ControlPro Connect egy felhőalapú eszköz, amely lehetővé teszi az elszívórendszerek egyszerű és

hatékony vezérlését. A platform számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek célja az elszívórendszer felügyelete és kezelése az állítható küszöbértékek, az elszívóventilátor típusa és a megfelelő ventilátorsebesség alapján. A ControlPro Connect lehetővé teszi továbbá, hogy:


  • Az elszívó rendszereket a technológiai műveletekhez igazíthatja heti időzítőkkel, túlóra- és ünnepnap-időzítőkkel.

  • Csoportosítja az elszívórendszereket és azokat zónákhoz rendeli . Akár a gyár alaprajzát is feltöltheti, hozzárendelheti a zónákat, és elhelyezheti az elszívórendszereket ezen a térképen. Teljes áttekintés létrehozása, amelyben láthatja az összes szűrőrendszer állapotát.

  • Értesítések generálása, amelyek tájékoztatják Önt a problémákról vagy a közelgő karbantartási munkákról.

Hogyan naprakész és miként működik a ControlPro Connect ?


A ControlPro Connect néhány alapvető összetevőből áll.

  • A ControlPro egy intelligens platform, amely lehetővé teszi az olyan elszívórendszerek, mint az MDB PRO vezérlését,

  • SCS PRO, MDB-Diluter PRO vagy SCS-Diluter PRO, de a csatlakoztatott elszívó ventilátorokat is. Minden valaha épített ControlPro rendszer csatlakoztatható az online platformhoz, feltéve, hogy a legújabb firmware-frissítéssel van ellátva.

  • Az i-Connect modul biztonságos kapcsolatot hoz létre egy vagy több ControlPro és a Plymovent felhőmegoldása között. Fontos "csomópontként (HUB)" (a hálózat központjaként) szolgál, és lehetővé teszi hét elszívó berendezés összekapcsolását a ControlPro segítségével. Esetleg több kapcsolatra van szüksége? Ebben az esetben az i-Connect bővítő lehetőséget ad hat további ControlPro egységenkénti csatlakoztatására.

  • Internetkapcsolat segítségével. Az i-Connect-et ethernet-kapcsolaton keresztül csatlakoztathatja az internethez. Lehetőség van mobiltelefonos internetkapcsolat használatára is.

  • Ehhez egy SIM-kártyára van szüksége mobil adatátviteli csomaggal.




Mennyire biztonságos a ControlPro Connect?





A biztonság az egyik legfontosabb prioritásunk. Biztosítani tudjuk, hogy a rendszerbe érkező és onnan induló összes adatáram titkosítva legyen. Amikor megérkeznek a biztonságos ControlPro Connect környezetbe, az adatfolyamokat dekódoljuk. Minden információ újra átláthatóvá válik, és szépen szétoszlik a megfelelő oldalakon és diagramokon.


Elérhető nyelvek és információk

A ControlPro Connect portál számos nyelven elérhető lesz. Alapértelmezett nyelvként az angollal kezdve. A többi nyelv a bevezetést követően hamarosan bevezetésre kerül: Holland, német, francia, spanyol, olasz, portugál, svéd, lengyel, magyar és cseh.


A ControlPro Connect a következő típusú információkat teszi elérhetővé és hozzáférhetővé:



  • Öt különböző grafikon, amelyek időegységenként (nap, hét, hónap vagy év) szűrhetők. A különböző grafikonok a szűrőtisztításra, az energiafogyasztásra/energiamegtakarí -tásra, az üzemórákra (ventilátor) , a szűrőnyomásra és a ventilátorok frekvenciájára összpontosítanak.

  • Ezek a grafikonok múltbeli adatokat kínálnak. Ezek az információk lehetővé teszik a trendek felismerését és előrejelzések készítését.

  • Valós idejű rendszerinformációk: rendszer üzemmód, szűrő, szűrőtisztítás, ventilátor.

  • Az összes aktív riasztás (figyelmeztetés/riasztás) áttekintése. Valamint az összes korábbi riasztás teljes naplója rendszerenként.

A ControlPro Connect fő előnyei


A ControlPro Connect segítségével egy biztonságos környezeten keresztül bárhonnan, könnyedén kezelheti elszívórendszereit. A rendszer lehetővé teszi több rendszer távoli támogatását és vezérlését asztali számítógépen, táblagépen és okostelefonon keresztül. Emellett számíthat a Plymovent szakértőinek átfogó tanácsadására is, hogy elszívórendszerei hatékonyan és optimálisan működjenek.

A ControlPro Connect további előnyei a következők:


  • Átfogó, valós idejű betekintés a gyár összes elszívórendszerének teljesítményébe.

  • Gyors és közvetlen támogatás a forgalmazó vagy a telepítő részéről. Távoli beavatkozás is lehetséges.

  • Figyelmeztetések/értesítések fogadása e-mailben. Ez lehetővé teszi, hogy megőrizze a saját berendezései feletti ellenőrzést. Végezzen proaktív módon intézkedéseket.

  • Készítsen megelőző karbantartási tervet elszívórendszerei számára. Ez nagyobb megbízhatóságot biztosít, és megelőzheti a váratlan leállásokat és a termeléskiesést.

  • Intelligens eszközök a az elmúlt időszak adataival és részletes trendekkel. Értse meg ás lássa át a rendszereit. "Kevesebbet találgatni, többet tudni" - ez a mi megközelítésünk az elszívórendszerek kezeléséhez.


További információ


Szeretne többet megtudni a ControlPro Connectről? Akkor ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

Csak hívja a (+36) 27 530 300-as telefonszámot, küldjön e-mailt az informaciokeres@plymovent.hu címre, vagy töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

bottom of page